Beställa tjänster


Det finns två huvudspår att välja när du blir medlem. Trippelplay-paket med bindningstid och förmånligt pris (Tv, internet, telefoni), eller Öppen fiber (skräddarsy dina tjänster med vad du vill när du vill). Så här gör du för att beställa och aktivera dina tjänster och kanaler...TRIPPELPLAY

När vi mottagit din förfrågan om trippelplay, och tjänsten aktiverats, behöver du bara ange ett par koder vid installationen, som du får av tjänteleverantören eller av föreningen, så är du igång och har tillgång till 21 tv-kanaler, bredbandsuppkoppling med 100 mbit hastighet, och telefoni. Kontakta föreningen.ÖPPEN FIBER

I dagsläget (2022) finns det 22 tjänsteleverantörer att välja bland i det öppna fibernätet, med ett tjänsteutbud som varierar i omfattning, pris, uppsägnings- och bindningstid. Endast Telia, Boxer, erbjuder, TV-tjänst, i byanätet.

Titta in på Bredbandswebben för mer information vad som finns att välja på. Var uppmärksam på villkoren innan du väljer och tecknar avtal, då information bindningstid kan skilja sig mellan den som ges på en tjänsteleverantörs webbsida och den som förmedlas från kundtjänst.

För att underlätta byta av tjänsteleverantör, får uppsägningstiden på privatabonnemang max vara högst en månad. Däremot är det fortfarande tillåtet att avtala om bindningstid, för konsumenter får den dock vara maximalt 24 månader. (enligt PTS, lagen om elektronisk kommunikation)

Utbud Öppen fiberÖvrigt

 

BETALNINGSANSVAR

Som fastighetsägare/medlem är du betalningsskyldig för fastighetens fiberuppkoppling (nätavgift) Avgiften är för närvarande 600:-/år, och faktureras en gång per år. Avgifterna går till täcka driftskostnader och underhåll, och fastställs varje år, utifrån föreningens ekonomi. 

 

FÖRUTSÄTTNINGAR

För du ska kunna beställa tjänster måste den vita mediaomvandlaren/fiber-konvertern/fiber-uttaget som sitter på insidan väggen, vara strömsatt. (ansluten till ett vägguttag) Tecknet på att er fastighet/bostad är sammanlänkad med byanätet hittar ni på omvandlaren/fiberkonvertern. När FO-lampan lyser är det fritt fram....

 

FASTIGHETSNÄTET

Så här sätter ni upp ert fastighetsnät för trippelplay...

- Från fiberuttaget/fiberkonvertern till router
- Från router till enheterna enligt skiss
Enheterna sammankopplas med vanlig nätverkskabel.

(Routern har även en trådlös sändare, om man har utrustning som kan ta emot wifi-signaler.)

När det gäller TV och Telefoni kan det skilja vilka enheter som används och hur de kopplas samman. Kontakta i första hand Telia om frågor uppstår.

 

ÖPPEN FIBER

Alla med öppen fiber möts av följande...

 

Bara att välja leverantör och tjänster...

 

Lycka till med installation och beställning!